Välkommen till

SOLO IO | WINE IMPORT

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.
Vi måste därför försäkra oss om att du är 20 år eller äldre.

Jag är över 20 år
Vingården Laimburg winery

Laimburg winery, Alto Adige Italien


I vår jakt på vinet Barbagol av druvan Lagrein hamnade vi mycket förvånade hos Laimburg. Istället för en liten vingård mötte oss en otrolig forskningsanläggning för klimatpåverkan, geologi och mångfald. Ett viktigt EU initiativ med vinproduktion som en del. Vinproduktionen utreder hur olika druvsorter klarar det nya klimatet som råder i Italiens region Alto Adige. Men ämnar även att säkerställa att regionens mindre kända druvsorter som nästan är på väg att försvinna faktiskt bevaras genom att bevisa att det går att producera enastående bra viner på dessa druvor.  

Lite oväntat föll vi för Laimburgs viktiga syfte men även för detta otroliga ställe. Insprängt i ett bergsrum fanns stora konferenssalar, mötesrum, vinproduktion och en otrolig vinkällare. Även spännande att testa det druvspann på vilka druvor de producerar vin på. Vi fastnade för druvan Lagrein och vinet Barbagol som kommer passa den svenska marknaden bra.

 

Viner från Laimburg


Barbagol

Art.nr: 70951
Pris: 410 kr

Producenten Laimburg vill bevera den biologiska mångfalden och då även denna druvsorten från regionen Alto Adige. Druven ifråga heter Lagrein och ger ett underbart välbalanserat vin..


Följ oss i sociala medier!

dont hide