Välkommen till

SOLO IO | WINE IMPORT

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.
Vi måste därför försäkra oss om att du är 20 år eller äldre.

Jag är över 20 år
Vingården IPastini

I Pastini, Puglia Italien


En liten familjeägd vingård som ligger så vackert mitt i Itriadalen bland tusentals olivträd och trullihus, bara någon kilometer från den mysiga, vita och pittoreska byn Locorotondo i regionen Puglia, i södra Italien. Verksamheten drivs sedan 1996 av familjen Carparelli med Gianni Carparelli i spetsen. Men inga viktiga beslut tas utan att Giannis far Donato säger sitt. I Pastini är stolta över att dom äger den mark (12 hektar) där dom vårdar sina druvor. Dom använder gamla klassiska tillverkningsmetoder i kombination med ny teknik, hela vintillverkningen är organisk - inga bekämpningsmedel eller tillsatser används.

Mitt genom gården går en lokal liten järnväg, på andra sidan rälsen ligger urspungshuset som stod klart 1759. När det är dags att skörda, beroende på vilken druva som ska plockas, är det 20 personer som hjäper till varje gång, av dessa är 18 kvinnor, dom har den bästa känslan när druvan ska plockas av, all plockning sker på morgonen mellan kl 5 och 11, efter det blir det för varmt för druvorna. När skörden är klar bjuds arbetarna in till den gamla gården och där serveras det foccacia som grillats i den gamla vedugnen i ett av trullihusen.

Namnet I Pastini kommer från det speciella verktyg som används för att göra hål i jorden för att plantera en vinranka.

 

Viner från I Pastini


Elogio

Art.nr: 78478
Pris: 169 kr

100% Minutolo . Druvan plockas när den  torkat. Elogio föddes som ett meditationsvin, drick och låt tankarna ta med dig på en inre resa - långsamt - njut. Avnjutes ännu mer ihop med amaretti mandelkaka, choklad eller med lagrad ost och honung - njut.

1759 Spumante Classico

Art.nr: 73197
Pris: 199 kr

En lyxig Spumante, 100% Verdeca. Ett hyllningsvin till farmarna i Itriadalen som färdigställde gården 1759. Tillverkad enlig klassisk fascinerande metod för att behålla

Spumante Brut

Art.nr: 79793
Pris: 129 kr

Spumante, 100% Verdeca. Ett härligt bubbel med frisk, torr och livlig smak. Det pärlar sig så fint i glaset. Ljuvlig att dricka som det är men passar utmärkt med fiskrätter, dessert och frukt

Arpago

Art.nr: 76343
Pris: 128 kr

Arpago, 100% primitivo, är ett genuint vin där man kan känna vinden, solen och den torra mineralrika jorden i glaset. Denna I.G.P primitivo gifter sig med en kryddig långkokt köttsås, mustiga grytor, viltkött, pizza och till en lagrad pecorino.


Verso Sud

Art.nr: 76106
Pris: 151 kr

Vår bästsäljare 2017! Med druvan Susumaniello, som är unik för regionen Puglia har detta blivit en favorit. Verso Sud passar perfekt till kötträtter, apertivo, smakrika ostar och som sällskapsvin. Prova gärna till sommarens grillning.

2-pack Le Rotaie

Art.nr: 74241
Pris: 160 kr

100% Susumaniello ger en vacker rosa färg till vinet. Le Rotaie - räls -  namnet kommer från den lilla lokala järnvägsräls som går genom gården. Smakrik och krispig smak som passar till kött, fisk, pizza, ost och kex eller bara som det är.

Cupa

Art.nr: 73005
Pris: 118 kr

100% Il Bianco d' Alessano, torr med hög syra tack vare  vindarna som skyddar druvorna från att bränna sig. Njut av detta till grillad kyckling och annat vitt kött, färsk pasta med skaldjur och till fisk.

Rampone

Art.nr: 79703
Pris: 149 kr

100% Minutolo, en smäcker liten druva med mycket arom gör Rampone till ett torrt, krispigt, välbalanserat elgeant vitt vin. Delikat tillsammans med skaldjur, musslor, bläckfisk, fisk, färsk pasta med scampi,


Följ oss i sociala medier!

dont hide