Välkommen till

SOLO IO | WINE IMPORT

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.
Vi måste därför försäkra oss om att du är 20 år eller äldre.

Jag är över 20 år
Blazic, slovenien

Familjen Simona och Burat Blazic 


När vi semestrade i Slovenien sommaren 2018 så slogs vi av en varm och generös gästfrihet, vacker och orörd natur, fantastisk mat och en otrolig skatt av viner! I området Brda ligger gårdarna i vacker grönska på kullar med en liten by högst upp på topparna. Efter en smakupplevlese utöver det vanliga på Hisa Franko i Kobarid, topp 50 i världen av restauranger, så pratade vi med Valter Kramar, grundare och vinansvarig på Hisa Franko om viner. Han rekommenderade oss att besöka famljen Blazic i Brda för deras fantastiska naturviner. Vi gjorde som han sa och möttes av Simona, hennes man Borut och deras tre barn som bor på gården i Slovenien. Det blev en lång och familjär vinprovning där vi bjöds på underbara viner med hemgjorda tillbehör, vi fick en så härlig och varm känsla för familjen. Blazic gör sina vita viner på druvorna Jakot,  Sauvignon och Cabernet Sauvignon, ett av deras orangea vin görs på Rebula och ett annat orange cuvé på druvorna Chardonnay, Beli pinot, Sauvignonasse och Rebula. För det enda röda vinet används Cabernet Sauvignon och Merlot. 

Vi har haft kontakt med Blazic sedan vi kom hem från semestern och nu har vi beställt hem ett begränsat antal av deras exklusiva naturviner, dessa godingar finns nu i beställningssortimentet på Systembolaget.


Med ett ben i Slovenien och ett i Italien


Viner från Blazic


Jakot Plesivo - Orange naturvin

Art.Nr: 78357
Pris: 233 kr

Detta välbalanserade, torra fullkropps orangea naturvin på druvan Jakot eller som den också kallas tokai friulano eller Sauvignonasse njuter du av som den är eller till vegetariska rätter så som risotto, pasta med örter och grönsaker men även till vitt kött eller varför inte till julskinkan med en stark senap - perfekt match!

Detta orangea naturvin kan du avnjuta på vinbaren Tyge & Sessil i Stockholm.

Rebula Robida - Orange naturvin

Art.nr: 72280
Pris: 217 kr

Naturvin på druvan Rebula (Ribolla gialla) som är unik för regionen ZGP Goriska Brda i Slovenien. Passar till fisk, skaldjur och pasta med grönsaker. Detta är familjen Sarocchi's nya favorit. Så underbart att kunna erbjuda Sverige detta vin.

Blaz Belo - Orange naturvin

Art.nr: 79239
pris: 274 kr

Begränsat antal av Simona och Borut Blazics cuvée på druvorna Pinot blanc, Chardonnay, Rebula och Sauvignonasse. Ett helt enastående naturvin som endast görs de bästa åren och av de bästa druvorna. Passat bra till kalv, vitt kött och julskinkan!

Blaz Rdece - Ett riktigt bra rödvin

Art.nr: 78353
Pris: 274 kr

Ett enastående fint PREMIUM naturvin från familjen Blazic i Gorsika Brda, vindistrikt i Slovnien. En liten och begränsad produktion från 2008 på druvorna Merlot och Cabernet Sauvignon. Fin balans med lagring på 8 år i begagnade ekfat. Passar till grillat kött, kött i sås, kött med tryffel, viltkött eller bara njut av det som det är.

Sauvignon Plesivo - Nyhet från 15 Juni 2020

Vi är stolta över att kunna erbjuda ett fåtal flaskor (50st) från familjen Blazic prestige-serie Plesivo. Ett härligt Slovenskt hantverksvin. Det finns tillgängligt på Systembolagets beställningssortiment från 15:e Juni 2020. OBS fåtal flaskor erbjuds!Följ oss i sociala medier!

dont hide