Välkommen till

SOLO IO | WINE IMPORT

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.
Vi måste därför försäkra oss om att du är 20 år eller äldre.

Jag är över 20 år

SOLO IO vinimport är en småskalig verksamhet där hela vår familj är engagerad. Vår kärlek till Italien gör att vi försöker så ofta som möjligt besöka Italiens små byar för att hitta det varma, enkla, goda och genuina. För oss inkluderar det vin, mat samt människors attityd till livet och levnadssätt. Den region som vi fastnat mest för är Puglia, Itriadalen, med omnejd - detta område kallas även för "area gastronomica" - perfekta förutsättningar för att producera goda viner och underbar mat. Det är så enkelt att må bra här. Det var här drömmen om att importera vin började efter ett morgonbesök på vingården IPastini. Vi erbjuder vinprovningar som exempelvis kan inkludera information och personliga bilder från Puglia eller vingården IPastini. Återkopplingen frå dessa är att det skapar en mer verklig och personlig touch som adderar information som du inte hittar på Google. Som att göra ett besök på vingården.

Det var efter ett besök i den pitoreska byn Locorotondo, Puglia som allt började. Vi provade Verso Sud för första gången och kände att vi måste ta hem detta vin till Sverige. Vinerna är för goda för att bara erbjudas Italien. Sagt och gjort. Morgonen efter besökte vi vingården IPastini. De hade allt det vi tycker är viktigt; värme, familj, småskalighet, den klassiska italienska stoltheten, biologiska/natur viner samt att dom faktiskt äger hela sin verksamhet och därmed  är personligt ansvariga för kvalitet, förtroende, stabilitiet och säkerhet. När vi kom hem till Sverige igen skulle vi "bara" starta upp som ett företag som vinimportör med allt vad byråkrati och monopol heter - det var en resa i sig men helt klart värt allt besvär. 

Sommaren 2018 upptäckte vi eller rättare sagt slogs vi av en ofantlig kärlek till Slovenien - vi hade bokat bord på Hisa Franko (topp 50 bästa restauranger i världen) i Kobarid. I Kobarid skulle vi ha stannat i tre nätter - det slutade men tio. Vi ville inte åka härifrån - vilka otroliga skatter när det gäller vin, mat, människor och natur detta lilla fantastiska land sitter på!

Idag, 6 år senare, importerar vi från tre vingårdar som erbjuder fantastiska kvalitetsviner från - IPastini, Puglia, sydligaste Italien och Blazic, Goriska Brda, Slovenien samt Baroni del Mestri, Comrons Friuli Venezia Giulia, norra Italien. Fler gårdar är planerade men pga restriktioner så har introduktionen av dessa blivit fösenade.

Vi kan inte garantera att du tycker om ett visst vin (då smaken är högst individuell) men vi kan garantera att de viner vi importerar kommer från små familjeägde verksamheter, som vi själva besökt och har en personlig relation till och som brinner för sitt hantverk och lever på sitt rykte om kvalitet i de viner de producerar. Kort sagt du får kvalitet i våra viner.

När du beställer vin från SOLO IO så är det Therese pensionerade mamma Inger och pappa Lasse som åker kommunalt  med buss/spårvagn och levererar till det systembolag du beställt till i Stockholms län dvs SOLO IO är verkligen en familjeverksamhet.

//Therese, Franco, Victor, Emil, Neo samt Lasse och Inger

Följ oss i sociala medier!

dont hide