Välkommen till

SOLO IO | WINE IMPORT

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.
Vi måste därför försäkra oss om att du är 20 år eller äldre.

Jag är över 20 år
Våra vingårdar

Här presenterar vi stolt våra vinproducenter (endast gårdar vi besökt och känner till)


I pastini

Vårt första samarbete....

Genom åren har vi besökt ett antal vingårdar av varierande storlek och kvalitet, alla med sin italienska charm. När vi för första gången besökte I Pastini slogs vi av att det var familjärt, genomtänkt, organiserat och proffsigt. Äntligen kan Solo io presentera vingården I Pastini. i Sverige.  VI hittade gården efter att ha smakat Verso Sud en magisk kväll i den lilla byn Locorotondo. Dagen efter smakade Victor av en slump deras Cupa. Då insåg vi att det var viner från samma gård, och vi bestämde oss för att besöka gården och försök ta hem vinerna till Sverige - dom var helt enkelt för bra för att inte låta Sverige smaka på dessa godingar.


Familjen Blazic

Vårt andra samarbete..

Sommaren 2018 besökte vi restaurangen Hisa Franko i Slovenien med världens bästa kvinnliga kock i köket - Ana Ros. Hennes man Valter Kramar (ägare och sommelier på Hisa Franko) hälsade oss välkomna och tyckte det var roligt med besök från Sverige. Dagen efter besöket åt vi på en lokal krog i byn Kobarid och blev förvånade när vi träffade Valter igen. Vi bad honom då rekommendera oss några små vingårdar med goda kvalitetsnaturviner. Valter rekommenderade oss att kontakta familjen Blazic.

Så hittade vi den härliga familjen Blazic som producerar några riktigt härliga Röda, Vita och Orangea natruviner. Deras hus ligger på den Slovenska sidan om den nationella gränsen medan deras vinrankor, ca 10 meter därifrån, står på den Italienska sidan gränsen.


Baroni del mestri

Vårt tredje samarbete och vår andra italienare
 

Sommaren 2018 rekommenderade Francos släkting, Massimo Furlan från Trieste, oss att besöka Baroni del Mestri. Vinmakaren som också heter Massimo gör "Wine for the King" enligt Massimo F. Det är extra roligt att presentera denna lilla vingård från den enda kullen i Cormons i området vinområdet Collio då druvorna till ett av vinerna är från Trieste, där Francos pappa och släktingar bor.

Följ oss i sociala medier!

dont hide